maart 21, 2018
Slide background

WAT ALS DE KINDEREN
ZIEK WOREN

Als ouder kies je onder andere voor een kinderdagverblijf, omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is.
Een uitzondering is echter een ziek kind. Zieke kinderen kunnen het kinderdagverblijf niet bezoeken. Dan rijst vanzelf de vraag: wanneer is een kind ziek? We hanteren binnen kinderdagverblijf ’t Lieveheersbeestje het protocol “zieke kinderen en medicijnen. Bij de ouderlogin kunt u deze downloaden.

Wat is “ziek”
Kinderen zijn ziek als:
– hun lichaamstemperatuur boven 38,5 graden koorts is;
– ze 1-op-1 aandacht van de leidster nodig hebben;
– ze een besmettelijke ziekte hebben.

Bij koorts wordt opgemerkt dat dit zeer kind afhankelijk is. Het ene kind voelt zich met een lichaamstemperatuur van 38 graden niet lekker, terwijl een ander kind bij een lichaamstemperatuur van 39 graden nog lekker aan het spelen is. Sommige kinderen hebben vaak verhoging, andere kinderen hebben nooit koorts. Bij het bekijken of een kind op het kinderdagverblijf mag blijven of kan komen, wordt in eerste instantie uitgegaan van de lichaamstemperatuur, maar er wordt ook gekeken naar het kind. In principe moeten kinderen met een temperatuur boven de 38,5 graden opgehaald worden!

Een kind dat 1-op-1 aandacht nodig heeft, voelt zich niet lekker, om wat voor reden dan ook. Er wordt verondersteld dat kinderen zich in een dergelijke situatie thuis het beste op hun gemak voelen en kunnen rusten of beter worden. Bovendien vindt op een kinderdagverblijf groepsopvoeding plaats en is er derhalve geen mogelijkheid om een kind gedurende de hele dag 1-op-1 aandacht te geven.

Bij besmettelijke ziekten wordt in principe de regel gehanteerd dat een kind niet naar het kinderdagverblijf kan komen in verband met besmettingsgevaar voor andere kinderen. Bij onderstaande ziekten kan het kind niet naar het kinderdagverblijf komen:
– diarree en overgeven dit ivm besmetting andere kinderen en personeel.
– Krentenbaard, tenzij de plek goed afgedekt kan worden met steriel gaas en kleding
– Hoofdluis tot de hoofdluis geheel verdwenen is
(indien een broertje/zusje hoofdluis heeft, wordt van de ouders verlangd dat zij het kinderdagverblijf daarvan op de hoogte brengen).

Neem contact met ons op.