maart 21, 2018
Slide background

VOEDINGSBELEID

Kinderdagverblijf ’t Lieveheersbeestje hanteert bij het bereiden, bewaren en schoonmaken als uitgangspunt protocol hygiene (deze ligt ter inzage op alle vestigingen van ’t Lieveheersbeestje). Tevens proberen we zo gevarieerd en verantwoord mogelijk met de kinderen te eten. De leidsters eten mee, goed voorbeeld doet goed volgen. De allerkleinste krijgen flesvoeding en pap totdat ze naar de klaar zijn voor vaste voeding.

De fruithapjes voor de baby’s maken wij zelf, met vers seizoensfruit. Tussen de middag eten we brood, met gevarieerd beleg of warm eten. De warme maaltijden maken we zelf in onze eigen keuken, deze worden bereid door onze groepshulp en bestaan uit verse groenten van Albert Heijn en/of de markt. We varieren wekelijks met diverse menu’s, zodat alle kinderen met verschillende smaken kennis kunnen maken. Er wordt tenminste twee keer in de week warm gegeten, in de nabije toekomst zal dat 4 keer in de week zijn.

Als tussenmaaltijd krijgen de kinderen soepstengels, rijstwafels of cracker en yoghurt. De broodlunch bestaat altijd uit bruin brood, soms krentenbrood, melk, kaas, smeerkaas, pindakaas, appelstroop, komkommer, tomaat, afgewisseld of feestelijke gelegenheden met een gekookt eitje, knakworstje, tosti en af en toe pannenkoeken. Wij geven de kinderen geen suiker, diksap of limonade.

Neem contact met ons op.